Vinterpadletreffet
Informasjon 2024

Informasjon 2024

Velkommen til Vinterpadletreff 2024!

Årets treff blir arrangert med base på Skårungen AS, Ørsvågvær / Kabelvåg, i vakre Lofoten. Vi kribler etter å igjen arrangere Vinterpadletreffet, og ønsker så vel gamle travere som helt nye padlere hjertelig velkommen! Lofoten er som kanskje mange vet, et rent mekka for naturopplevelser og padling spesielt! Det er ikke så rart at Lofoten nå besøkes av 1 million turister årlig!
Vinterpadletreffet derimot, forventes å bli besøkt av noen titalls ivrige padlere. Og vi vil gjøre vårt beste for å vise frem noen av Lofotens padleperler, omgivelser og natur. Tidspunktet er tradisjonelt og sammenfaller med (nesten) fullmåne, høyst merkbare tidevannsstrømmer og forhåpentligvis med supert vinterpadlevær.

Tradisjonelle padleaktiviter i treffet er både de enklere og de mer krevende padleturer i ulike omgivelser, vær- og bølge-/skvulpeforhold, workshops om padling, strømpadling og andre morsomme ting.

I deler av programmet foregår/starter og avslutter padleaktiviteter ved hovedbasen vår, mens for andre deler er det behov for litt kjøring. Vi kan være behjelpelig med kajakktransport, men er avhengige av dere som deltakere tar del i transport og kjøring generelt.

Her, noen bilder fra tidligere treff:

dag.roland-7329

Blide deltakere

dag.roland-7326

Det tenkes og vurderes

dag.roland-7305

Blide deltakere

Alle bilder i denne serien er tatt av Dag Roland.

 

Treffavgift

Treffavgiften er for 2024 satt til kr 1090,- pr person. Dette dekker leie av lokaler for sekretariat felles aktiviteter, lunsj på lørdag, lokaler for vask- og tørk av utstyr, ansvarspersoner for alle aktiviteter, logistikk, sikkerhetstiltak m.m.
Deltakeravgift betales umiddelbart etter påmelding til vårt kontonummer som du får tilsendt ved påmelding hos https://www.sendregning.no/arrangement/834034

Overnatting

Den enkelte bestiller selv ønsket overnatting på epost til: booking@skaarungen.no

Hyttene er for 3-5 personer, hotellrom er for 1-2 personer. Alle hyttene har kjøkkenmuligheter. Se siden Overnatting for mer informasjon.

Påmelding

Påmelding til treffet gjøres hos «Sendregning» via denne linken: https://www.sendregning.no/arrangement/834034

Påmelding til de forskjellige aktivitetene gjennom treffet gjøres ved ankomst og i løpet av treffet i Sekretariatet på Skårungen. I løpet av januar vil vi publisere utkast til program og aktiviteter.

Bespisning og restaurant

Vi legger opp til felles middag på lørdag etter endte padleaktiviteter. Denne middagen dekkes av hver enkelt. Ellers må hver enkelt sørge for egen mat og bespisning gjennom treffet. Alle hyttene har kjøkkenfasiliteter. Budsjetthyttene har dog ikke innlagt vann.

Lunsj lørdag er inkludert i treffavgiften.

Detaljer / meny kommer.

Endringer pga vær og andre forhold.

Aktiviteter og turer er som alltid gjenstand for endringer ut fra de værforhold vi får treffhelga og vi holder dette løpende oppdatert gjennom treffet. Det annonserte programmet vil derfor kun være veiledende, deltakere må være forberedte på endringer.

Forsikring

Hver enkelt deltaker må sørge for at de har en personlig forsikring som dekker alle aktiviteter i programmet, og f.eks. dersom sykdom e.l. gjør at du må melde avbud. Ikke alle reiseforsikringer dekker det samme – så sjekk med ditt eget forsikringsselskap. Forsikringen må være tegnet før avreise til treffet.

​Krav til deltakere

Minimumskrav for deltakelse: NPF Grunnkurs Hav eller tilsvarende ferdighetsnivå. Dette betyr blant annet at du må kunne gjøre egen- og kameratredning i rolige forhold. Du må ha kjennskap til noen grunnleggende padleteknikker og håndtering av utstyr. Du må også ha tilfredsstillende utstyr, se under, tilpasset aktivitetene du vil være med på.

Deltakere under 18 år må være med en foresatt.

Ulike aktiviteter vil kreve ulike ferdigheter. Du plikter ved deltakelse å fylle de kravene som stilles for å delta på treffet, og ellers de krav som stilles for hver enkelt aktivitet.

Er krav for eksempel formulert som “teknikkurs”, er det nødvendigvis ikke nok å ha gjennomført et teknikkurs. Men du må faktisk ha og kunne bruke de teknikker og ferdigheter som tilhører kurset og nivået. Se hos padleforbundet for beskrivelse av kurs og innhold. . Er du i tvil – spør. Ærlige egenvurderinger blir verdsatt, da tiltak vil bli iverksatt om du har overvurdert dine ferdigheter.

Påkrevd utstyr ved padleaktivitet / må ha med:

 • Godkjent havkajakk (med to vanntette skott, dekksline, stor cockpit), åre, padlevest
 • Tørrdrakt
 • Ekstra termos med varmt vann for å varme opp frosne hansker e.l.
 • Komplett skiftetøy i vanntett pose, medbrakt i kajakk*
 • Hjelm (for aktiviteter i bevegelig/grunt vann som brottpadling, straumpadling m.m)
 • Nødernæring som f.eks sjokolade, nøtter, energibarer
 • Ekstra ytterjakke/vindsekk el. lign

Anbefalt utstyr og bekledning for padleaktivitetene

 • Ullundertøy er generelt kjekt for bruk om vinteren
 • Varmt hodeplagg, hansker, padlesko
 • Ligge-/sitteunderlag nederst i kajakken er god isolasjon

Dessuten er det kjekt å ha med / ekstra:

 • Taueline
 • Reserveåre
 • Pumpe
 • Åreflottør (fast eller oppblåsbar)
 • Hodelykt (gjerne vanntett)
 • Vanntette pakkposer

Kajakk- og utstyrsleie

Har du behov for å leie kajakk og utstyr, ta kontakt med en av medlemsklubbene.

​Frivillig arbeider / deltaker i staben?

Vinterpadletreffet er avhengig av at personer i padlemiljøene stiller sin kompetanse til rådighet til forskjellige oppgaver under arrangementet. Det er behov for turledere, vertskap, logistikk, sekretariat og ledere av workshops på hav og land. Frivillige som blir tilknyttet arrangørstaben og deltar aktivt etter avtalte vaktlister får redusert deltakeravgiften til treffet.

Aktivitetsledere som ønsker å bidra til gjennomføring av treffet bes kontakte Marian Leonhardsen på maleonh@online.no eller mobil 917 66 920.

 

Om VPT

Vinterpadletreffet er en samarbeidsforening drevet av de fem klubbene Harstad Padleklubb, Vesterålen Padleklubb, Vest-Lofoten Kajakklubb, Lofoten Kajakklubb og Bodø Kajakklubb. Formålet er å styrke klubbenes samarbeid generelt, og å arbeide for sikker padleglede også om vinteren. Det betyr at både du som er aktivitetsleder i din egen klubb, og du som er helt ny og ivrer etter å gå i gang med å padle i denne fantastiske årstiden, kan høyne din kompetanse på flere områder i løpet av treffet.

 

Annen praktisk informasjon om vær og hav og slikt…

Soloppgang og -nedgang hhv ca 0640 og 1735

Fullmåne 7. mars

Flo og fjære:

Forventet havtemperatur: 4-6C

Strømmer i havet

Vær og klima:

*basert på værdata perioden 1985-2015 (det er kanskje noe høyere temp nå i mars 2024?)

Åpningstider Vinmonopolet Svolvær (Alti kjøpesenter): to-fr 10-18, lø 10-16